0648670261 info@soskitenkat.nl

Jaarverslag 2021

     Stichting SoS Kit en Kat / Jolanda Kittens Wierden

 

 1.  We hebben in 2021 105 kittens/katten opgevangen in 11 pleeggezinnen. 61 katten geplaatst, 23 overleden, 4 vaste bewoners en 16 zijn nog op zoek naar een huis waarvan er al wel 6 zijn gereserveerd.
 2. Dit jaar zijn we actief op zoek geweest naar nieuwe pleeggezinnen en we hebben er 5 welkom geheten. Helaas is 1 pleeggezin gestopt.
 3. Ook in deze moeilijke tijden, corona, hebben wij dit jaar katten opgevangen en geplaatst, hiermee wel de coronamaatregelen in het oog gehouden maar altijd gekeken naar wat voor de katten op dat moment het beste was maar ook zodat de pleeggezinnen het konden bolwerken.
 4. Dit jaar hebben we heel veel hele zieke katten binnengekregen, helaas zijn er ons veel ontvallen, dat blijft toch altijd het moeilijkste van dit werk. Kittens zo ziek dat we ze niet meer konden helpen, oudere katten die soms al maanden op zoek waren naar een plekje en die dan helaas te laat bij ons kwamen en we ze alleen maar in liefde konden laten gaan. Veel diabetes katten, FiV, FiP, kattenziekte, niesziekte, aalvleesklierontstekingen en darmproblemen, we hebben echt van alles langs zien komen dit jaar.
 5. We hebben hele hoge kosten gehad dit jaar maar we hebben ook heel erg ons best gedaan om geld binnen te krijgen en om te bezuinigen waar het maar kon daarom hebben we nu een behoorlijke reserve voor 2022 omdat we verwachten dat het dit jaar nog moeilijker word met veel zieke dieren. Helaas heeft de corona ervoor dat veel mensen een dier hebben aangeschaft zonder na te denken over de consequenties. Wij denken daarom dat er ook veel kittens zullen komen dit jaar.
 6. We hebben o.a. van Stichting Dierenlot, Stichting de Zwaan en Stichting
  Het Waardige Dier geld ontvangen waar we dan ook heel blij mee zijn. Daarnaast hebben we 2 veilingen verzorgd en daar behoorlijk wat geld voor ontvangen waarvan er 1 opbrengst is verdubbeld door Stichting Dierenlot.
 7. We hebben 23 katten, moeten laten gaan. Dit is voor al onze pleeggezinnen altijd weer het moeilijkste van dit werk.
  We hebben ook een aantal langblijvers moeten laten gaan. Dan zijn we de pleeggezinnen altijd dankbaar dat ze het zo goed hebben gehad.
 8. De katten die we in 2021 opgevangen hebben zijn binnengebracht door diverse dierenartsen, dierenambulances, particulieren en ook werken we samen met verschillende andere stichtingen die katten opvangen in heel Nederland.
 9. We hebben met kerst al onze pleeggezinnen een aardigheid gegeven samen met een bon van AH.